Спеціальна група з аудиту муніципалітетів (TFMA)

Історія створення: Спеціальна група EUROSAI з аудиту муніципалітетів (EUROSAI TFMA) була створена в червні 2016 року за рішенням, прийнятому на 44-му засіданні Керівного комітету EUROSAI.

Склад: Головою EUROSAI TFMA є Національний аудиторський офіс Литовської Республіки спільно з Секретаріатом, розташованим у Вільнюсі. До складу Групи входять 28 членів.

Місія та цілі: Ціллю EUROSAI TFMA є створення відкритої платформи з обміну найкращою практикою та досвідом у сфері аудиту муніципалітетів.

Діяльність EUROSAI TFMA здійснюється в рамках стратегічної цілі EUROSAI з розвитку професійного співробітництва й базується на 3 стратегічних цілях самої Групи:

  1. Обмін найкращими практиками та корисним досвідом для досягнення результативності аудиту, які мають суттєвий вплив на покращення управління державними фінансами.
  2. Підвищення ефективності системи зовнішнього аудиту муніципалітетів.
  3. Сприяння проведенню спільних міжнародних аудитів.

 

• Cтаття "Питання використання коштів субвенцій на забезпечення житлом дітей-сиріт: від недбалості міністерства  до  зловживання владою на муніципальному рівні" (англ. мова) (TFMA NEWS APRIL 2018 – JUNE 2019, No2)

• Компендіум спеціальної групи EUROSAI з аудиту муніципалітетів на тему: "Муніципальні підприємства"