III засідання спеціальної підгрупи

Завершення Чорнобильського аудиту

Фотоматеріали

13 травня 2008 року в Києві під головуванням Голови Рахункової палати України В. К. Симоненка відбулося чергове ІІІ засідання спеціальної підгрупи з аудиту ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф та радіоактивних відходів робочої групи EUROSAI з аудиту навколишнього середовища. Це засідання стало завершальним етапом у проведенні міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду "Укриття".

У роботі засідання взяли участь аудитори всіх 8 ВОФК-членів спеціальної підгрупи та ВОФК Королівства Норвегія в якості спостерігача. На засіданні також були присутні представники профільних органів державної влади України.

Метою проведення засідання було погодження проекту Спільного звіту міжнародного аудиту та визначення перспективних напрямів діяльності спеціальної підгрупи на 2009-2011 роки.

Крім того, Голова Рахункової палати України В. К. Симоненко представив на розгляд членів спеціальної підгрупи пропозицію української сторони щодо реорганізації спеціальної підгрупи EUROSAI WGEA в робочу групу EUROSAI з аудиту природних, техногенних катастроф та радіоактивних відходів, яка була підтримана учасниками засідання.

Питання щодо реорганізації спеціальної підгрупи в робочу групу включено до порядку денного VII Конгресу EUROSAI, що проходитиме 2-5 червня 2008 року в м. Краків, Республіка Польща.

Учасниками засідання також прийнято рішення, що Голова спеціальної підгрупи після закінчення роботи Конгресу EUROSAI поінформує всіх членів підгрупи про прийняте рішення і повідомить про час та місце проведення наступного засідання.