Від заяв про наміри до конструктивної співпраці

12.02.2009 15:51

4 лютого 2009 року у Рахунковій палаті України відбулася зустріч Заступника Голови Яременка О. С. із Старшим фахівцем з питань фінансового менеджменту паном Радживом Свамі з офісу Світового банку у Вашингтоні (США) та експертами з представництва Світового банку в Україні на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між ВОФК України та Світовим банком, підписаного у грудні 2008 року у м. Київ.

У ході зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці у рамках діяльності спеціальної групи EUROSAI з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф, яку очолює ВОФК України та до якої входять 17 європейських ВОФК.

Представників Світового банку було поінформовано про заходи спеціальної групи EUROSAI на 2009−2011 роки та співпрацю на рівні експертів.

Заступник Голови також запросив представників Світового банку взяти участь у І засіданні спеціальної групи EUROSAI, що відбудеться 17-18 березня 2009 року в Україні.

На думку учасників зустрічі, співпраця із Світовим банком сприятиме подальшому інституційному розвитку Рахункової палати, а також обміну досвідом з метою забезпечення відповідності міжнародним стандартам державного фінансового контролю та аудиту.