Доповнення до інформаційного повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 26.02.2019 № 4-2

12.02.2024 16:30

щодо Звіту про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Національному агентству України з питань державної служби на керівництво та функціональне управління у сфері державної служби

У межах моніторингу виконання наданих у рішенні Рахункової палати від 26 лютого 2019 р. № 4-2 рекомендацій щодо Звіту про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Національному агентству України з питань державної служби на керівництво та функціональне управління у сфері державної служби (листи від 24.04.2019 № 2828/30-19, від 24.12.2020 № 9133/50-20) та Звіту про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Національному агентству України з питань державної служби на керівництво та функціональне управління у сфері державної служби (рішення Рахункової палати від 21 грудня 2021 р. № 34-3) повідомляємо.

Перевіркою стану реагування на рекомендації Рахункової палати встановлено, що із 12 наданих Рахунковою палатою рекомендацій Національному агентству України з питань державної служби (далі – НАДС, Агентство) виконано сім, не виконано 5 рекомендацій.

Стан реагування НАДС на рекомендації Рахункової палати засвідчив, що за минулі два роки керівництвом Агентства не вживалося достатніх заходів для реалізації наданих пропозицій.

Зокрема, без належної уваги залишилися 5 рекомендацій: не розроблено методику розрахунку результативних показників бюджетної програми6121010; не розроблено методику проведення прозорого моніторингу чисельності працівників центральних органів виконавчої влади та фонду оплати праці таких органів; не проведено державну експертизу інформаційних систем «Портал управління знаннями» та «Портал вакансій реформаторських посад», висновок КСЗІ на вказане програмне забезпечення відсутній; всупереч законодавству НАДС застосовує програмні продукти «Портал управління знаннями» та «Портал вакансій реформаторських посад», які перебувають у дослідній експлуатації; внутрішній контроль за плануванням та ефективним використанням бюджетних коштів за КПКВК 6121010 не забезпечено.

Враховуючи, що рекомендації Рахункової палати перевірені та висвітлені у Звіті про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Національному агентству України з питань державної служби на керівництво та функціональне управління у сфері державної служби, рішення Рахункової палати від 21 грудня 2021 р. № 34-3 щодо Звіту про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Національному агентству України з питань державної служби на керівництво та функціональне управління у сфері державної служби (рішення Рахункової палати від 26 лютого 2019 р. № 4-2), знімається з контролю Рахункової палати.

 

Член Рахункової палати
Андрій ДІДИК