Для фахівців Рахункової палати стартував воркшоп з проєктного та процесного управління у рамках Проєкту EU4PFM

26.01.2021 11:00

Рахункова палата продовжує співпрацю з Литвою в рамках Проєкту EU4PFM. Головна мета співпраці – продовжити якісну трансформацію Рахункової палати.

Відповідна ініціатива реалізовується в рамках проєкту технічної допомоги Європейського Союзу, який спрямований на підтримку реформ у сфері управління державними фінансами (EU4PFM) та супроводжується Представництвом ЄС в Україні.

Команда Центрального агентства з управління проєктами Литовської Республіки (CPMA), яка реалізовувала аналогічні реформи в Литві, зокрема у вищому органі аудиту цієї країни, сприяє досягненню Рахунковою палатою стратегічної цілі одного з компонентів Стратегії розвитку Рахункової палати на 2019–2024 роки, а саме зміцненню організаційної спроможності та професійного потенціалу інституції.

25 січня в рамках співробітництва Рахункової Палати та Проєкту EU4PFM розпочався триденний воркшоп з проєктного та процесного управління, а також з питань управління проєктами за IT напрямком.

Секретар Рахункової палати – керівник апарату Вадим Ходаковський подякував литовським колегам за можливість взяти участь у воркшопі.

«У липні 2019 року Рахункова палата затвердила нову стратегію розвитку до 2024 року. Серед пріоритетів стратегії: збільшення професійної потужності палати, розширення мандату, збільшення довіри до Рахункової палати з боку суспільства та зростання впливу на міжнародному рівні. Гості з Литви, які сьогодні з нами на зв’язку, мають значний досвід і готові сьогодні ним поділитися. Ми вдячні за можливість взяти участь у триденному воркшопі з проєктного та процесного управління, а також з питань управління проєктами за IT-напрямком. Захід покликаний ознайомити нас із досвідом практичної реалізації Проєктного управління в Державній аудиторській службі Литви. Також цей воркшоп потрібний для того, щоб усі запрошені були в однаковому інформаційному полі щодо визначених тем та потім могли обговорити та приймати відповідні рішення щодо подальшого втілення проєктів»,  зазначив Вадим Ходаковський.

Він наголосив, що Рахункова палата готова трансформуватись та рухатись вперед до якісних змін.

Протягом трьох днів фахівці Рахункової палати матимуть можливість обмінятись досвідом з литовськими колегами та здобути нові знання.