Валерій Пацкан: Закликаю вищі органи аудиту дослідити, чи отримують фінансування від Росії партії та окремі політики в їхніх країнах

02.03.2022 09:00

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан закликає вищі органи аудиту, зокрема в Європі, провести у своїх країнах розслідування, чи отримують фінансування від Росії їхні партії та окремі політики. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук. 

Він зазначив, що Рахункова палата Нідерландів найближчим часом розслідує, чи отримують фінансування якісь нідерландські партії та окремі політики від Росії. Клопотання про таке розслідування підтримали фактично всі політичні сили нідерландського парламенту. 

“Сьогодні весь цивілізований світ об’єднується, щоби протистояти кривавому агресору – Росії. І деякі наші колеги з аудиторських офісів вже роблять свій внесок у цю боротьбу. На жаль, в багатьох країнах, зокрема європейських, були і є продажні політики, які підгодовувались Кремлем і ретранслювали проросійські меседжі. Для них гроші не пахли. Вони виправдовували російську анексію Криму, їздили на окупований Донбас та виступали проти санкцій ЄС щодо Росії. І сьогодні всі парламенти і уряди мають виявити зрадників, які фінансуються кривавими російськими грошима! Їм не тільки не місце у парламентах чи владних кабінетах - вони повинні понести відповідальність за свої дії! -  наголосив Валерій Пацкан. - Закликаю всі вищі органи аудиту провести такі розслідування і виявити проросійських “щурів” у своїй владі!”