Голова Рахункової палати Валерій Пацкан бере участь у засіданні Керівної ради EUROSAI у Лісабоні

21.09.2022 16:00

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан бере участь у 57-у засіданні Керівної ради EUROSAI, яке проходить у Лісабоні.

Під час заходу Валерій Пацкан представить основні досягнення Робочої групи з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф. Цю групу Рахункова палата очолює з 2014 року.

«Сьогодні світ все частіше зіштовхується з катастрофами різного характеру. Але найбільшою катастрофою не лише для України, а й для всього цивілізованого світу є війна, яку розв'язала росія.  Це загроза всьому людству! Чого вартий лише ядерний шантаж росії! Про це все говоритиму зі своїми колегами з європейських вищих органів аудиту», - написав Голова Рахункової палати на своїй сторінці у Facebook.

У своїх виступах Президент EUROSAI, Президент Вищого аудиторського офісу Чеської Республіки Мілослав Кала, Президент Рахункової палати Португалії Жозе Таварес, Генеральний секретар EUROSAI Енрікета Хавега засудили агресію росії та запевнили українців у своїй підтримці.

Валерій Пацкан висловив вдячність колегам за підтримку. «Переконаний, що ми маємо бути єдиними та об'єднувати зусилля проти країни-терористки, адже наслідки можуть бути непоправними! Використовую всі міжнародні майданчики, щоб світ не забував про війну в Україні й допоміг зупинити та покарати росію», - додав він.

Довідково. EUROSAI - європейська організація вищих органів аудиту, яка на сьогодні об'єднує 51 ВОА (50 ВОА країн Європи і Європейський суд аудиторів). Керівними органами EUROSAI є Конгрес, Керівна рада і Секретаріат.