Рахункова палата проведе фінансовий аудит гранту від Світового банку

25.04.2023 13:30

Рахункова палата проведе фінансовий аудит щодо 1,08 млрд доларів США грантових коштів від Світового банку. Відповідне рішення ухвалила Рахункова палата на плановому засіданні інституції під головуванням т.в.п. Голови Рахункової палати Андрія Майснера.

«З огляду на активізацію Рахунковою палатою міжнародної співпраці, імплементацію міжнародних стандартів ВОА (ISSAI), а також у рамках державницької взаємодії з Міністерством фінансів і Світовим банком Рахункова палата ухвалила рішення провести цьогоріч позаплановий фінансовий аудит Гранту Цільового фонду багатьох донорів зі співфінансування Програми Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення для України. Цей важливий і актуальний контрольний захід ми розпочнемо найближчим часом», - зазначив Андрій Майснер.

Крім того, на засіданні затвердили Звіт про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на розвиток спеціального зв’язку, забезпечення захисту інформації і протидії технічним розвідкам (таємно). Відповідальний за проведення аудиту – член Рахункової палати Ігор Яремчук. А також Звіт про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету Державною службою фінансового моніторингу України. Відповідальний за проведення аудиту – член Рахункової палати Цезар Огонь.

У засіданні Рахункової палати взяли участь: керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України і Державної служби фінансового моніторингу України.

Звіти незабаром будуть направлені до Верховної Ради, Кабінету міністрів та Міністерства фінансів і опубліковані на вебсайті Рахункової палати.