Рахункова палата підтвердила цільове використання коштів держбюджету Державною інспекцією енергетичного нагляду України

13.06.2023 08:41

Рахункова палата підтвердила цільове використання бюджетних коштів Державною інспекцією енергетичного нагляду України у 2022 році. Її фінансова та бюджетна звітність відповідала нормативно-правовим актам, плановим документам та національній практиці.

Про це йдеться у Звіті про результати фінансового аудиту Державної інспекції енергетичного нагляду України за 2022 рік. Відповідальний за проведення аудиту – член Рахункової палати Ігор Яремчук.

Рахункова палата провела фінансовий аудит Держенергонагляду із використанням Міжнародних стандартів вищих органів аудиту (ISSAI).

Аудит охопив фінансову та бюджетну звітність, яка містить інформацію за бюджетною програмою «Керівництво та управління у сфері ефективного використання енергетичних ресурсів» на суму майже 188 млн грн, з яких видатки на заробітну плату становили 168,6 млн гривень.

Суттєвими за характером і сутністю фахівці Рахункової палати визначили такі сфери діяльності Держінспекції: витрати на оплату праці, валюта балансу, а також ІТ-технології.

Аудит засвідчив, що система внутрішнього контролю в Держенергонагляді в цілому належно організована та забезпечує виконання завдань та функцій, визначених Положенням про Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

При цьому фахівці Рахункової палати встановили низку недоліків у веденні бухгалтерського обліку, які загалом не вплинули на показники фінансової і бюджетної звітності. Держенергонагляд розпочав роботу з усунення недоліків.

Рішення та Звіт будуть опубліковані на офіційному вебсайті Рахункової палати.