Валерій Пацкан: Наступного року Рахункова палата планує провести аудит, який має сприяти ефективності роботи дипломатичної служби

24.07.2019 15:29

Рахункова палата наступного року планує провести аудит щодо ефективності використання коштів держбюджету на забезпечення роботи дипломатичних установ України за кордоном та належного соціального забезпечення їх працівників. Про це повідомив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан за результатами зустрічі в Нью-Йорку з постійним представником України при ООН Володимиром Єльченком.

За словами Валерія Пацкана, під час зустрічі було обговорене питання проведення Генеральної асамблеї ООН, яка відбудеться наприкінці вересня в Нью-Йорку. Серед головних питань, які порушуватимуться, – реалізація Цілей сталого розвитку, зокрема в сфері охорони здоров’я. Значна увага приділялася і питанням, які стосуються інтересів нашої країни та шляхів підвищення авторитету України на міжнародній арені. «Крім поточних питань, для мене важливо було почути, чим Рахункова палата може допомогти нашим дипломатам. Адже сьогодні вони так само, як наші хлопці на Сході, ведуть боротьбу на дипломатичному фронті і відстоюють національні інтереси України»,  сказав Валерій Пацкан.

Голова Рахункової палати зауважив, що останнім часом спілкувався з багатьма українськими дипломатами, які висловлюють своє бачення шляхів для удосконалення їх роботи. «Після набуття чинності нового закону про дипломатичну службу, виникли деякі проблемні питання, які слід невідкладно врегульовувати, щоб функціонування дипломатичної служби було ще більше ефективним», − додав Валерій Пацкан. Зокрема, це стосується положень щодо соціального та медичного забезпечення, надання належних гарантій членам родин працівників дипломатичних установ тощо. «Тому Рахункова палата передбачає включити до плану своєї роботи на наступний рік відповідний аудит. Ми маємо всебічно проаналізувати та дати об’єктивну відповідь, де і на якому рівні слід вносити зміни, щоб допомогти нашій дипломатичній службі ефективно виконувати покладені на неї завдання», − наголосив Валерій Пацкан.


Для довідки:
Голова Рахункової палати Валерій Пацкан брав участь в зустрічі керівників Вищих органів аудиту на тему «ВОА змінюють світ на краще: проведення аудиту реалізації Цілей сталого розвитку» в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. У зустрічі взяли участь 150 представників ВОА зі 100 країн світу.