ВОА України, Словаччини та Польщі до червня підготують спільний звіт за результатами міжнародного аудиту транскордонного перевезення небезпечних відходів

05.02.2020 10:03

Представники Рахункової палати та вищих органів аудиту (ВОА) Словацької Республіки та Республіки Польща узгодили строки підготовки спільного звіту за результатами тристороннього аудиту транскордонного перевезення небезпечних відходів.

Відповідних домовленостей вони досягли під час чергової робочої зустрічі під головуванням члена Рахункової палати Віктора Богуна у Львові.

Очікується, що представники вищих органів аудиту України, Словаччини та Польщі підпишуть спільний звіт на XI конгресі EUROSAI, який відбудеться у червні 2020 року в Чеській Республіці.

Окрім того, на зустрічі сторони міжнародного аудиту ознайомились з перебігом та результатами національних аудитів транскордонного переміщення небезпечних відходів у межах Базельської конвенції про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх видаленням.

Даний міжнародний аудит проводиться в рамках діяльності робочої групи EUROSAI з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф, що дозволяє обмінюватися членам робочої групи набутим досвідом, а також ефективно співпрацювати в межах своїх повноважень на користь міжнародної спільноти вищих органів аудиту та громадян їхніх країн.

Дотримання вимог Базельської конвенції, а також досягнення її цілей є як суспільною необхідністю, так і запорукою забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території країн-підписантів.