Валерій Пацкан: Рахункова палата залучатиме до співпраці вітчизняних та міжнародних експертів

22.03.2019 17:16

Рахункова палата і надалі залучатиме до співпраці по конкретних аудитах вітчизняних та міжнародних експертів, щоби звіти були додатково підкріплені доказами, цифрами та незалежною експертизою у тих сферах, де виникає така потреба. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан під час робочої наради з колективом Львівського територіального управління.

Голова Рахункової палати окреслив основі пріоритети в роботі установи, серед яких нова якість аудитів і нова якість роботи аудиторів. Він підкреслив, що співпраця з незалежними вітчизняними і міжнародними експертами під час проведення аудитів дозволяє посилити їхню об'єктивність і підкріпити звіти Рахункової палати незалежною експертизою.

«Ми вже залучаємо до співпраці вітчизняних та міжнародних експертів, науковців. Наприклад, зараз ми перевіряємо дороги. І залучили до експертизи Міжнародну асоціацію інженерів-консультантів FIDIC, яка працює у більш ніж сотні країн світу та буде робити аналіз якості дорожнього покриття в Україні. Такий аналіз потрібен, щоб кожне твердження у звіті було підкріплене доказами, цифрами та незалежною експертизою», – зазначив Валерій Пацкан.

На нараді обговорили і питання проведення майбутнього міжнародного паралельного аудиту щодо працевлаштування та соціального захисту українців у Польщі, Словаччині та Чехії.

Також йшлося про співпрацю з правоохоронними органами. «Проводячи аудити на інших об'єктах, наші працівники самі повинні мати бездоганну репутацію. І ми ретельно за цим стежитимемо і не допустимо, щоби у нас працювали «нечисті на руку» фахівці», – наголосив Голова Рахункової палати.