Голова Рахункової палати Валерій Пацкан зустрівся з віцепрезидентом НАНУ Анатолієм Загороднім

13.08.2020 10:04

У сучасному високотехнологічному світі успіхи держави багато в чому обумовлені саме рівнем розвитку науки. І Рахункова палата готова всіляко сприяти Національній академії наук України, щоби установа зокрема більш ефективно використовувала наявні ресурси. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан під час зустрічі з віцепрезидентом НАНУ академіком Анатолієм Загороднім.

«На жаль, наука в Україні зазвичай фінансується за остаточним принципом. Водночас ми потребуємо наукових розробок і технологій в усіх сферах. Сьогодні увага всього світу прикута до науковців-медиків у різних країнах, які намагаються винайти вакцину від COVID-19. Економіка, екологія, безпека, транспорт – всі ці та інші сфери потребують інновацій. У сучасному високотехнологічному світі успіхи держави багато в чому обумовлені саме рівнем розвитку науки», - підкреслив Валерій Пацкан. 

Він зауважив, що вітчизняна наука потребує держпідтримки, але водночас вона має бути орієнтована на попит з боку бізнесу, рухатися в ногу з часом.

«За останній рік наші аудитори перевірили Академію аграрних наук та окремі установи Академії медичних наук, вказали на проблеми і надали свої рекомендації, як можна покращити використання наявних ресурсів. І ми готові допомогти НАНУ більш ефективно планувати і використовувати кошти і ресурси. Адже всі ми зацікавлені у розвитку технологій і інновацій, що є запорукою економічного зростання держави», - зауважив Валерій Пацкан.

Під час зустрічі віцепрезидент НАНУ поінформував Голову Рахункової палати про досягнення Національної академії наук України та розвиток досліджень, зокрема щодо зміцнення оборони і безпеки держави.

Сторони домовились про подальшу співпрацю між Рахунковою палатою і НАНУ.