Валерій Пацкан: Рахункова палата проведе аудит Верховної Ради двох скликань

28.11.2019 09:00

Рахункова палата проведе аудит Верховної Ради VII і VIII скликань. Заслухати звіт планується наприкінці березня 2020 року. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан в ефірі Українського Радіо.

Рахункова палата вивчатиме ефективність використання коштів державного бюджету та управління державним майном Апаратом Верховної Ради України, що мають фінансові наслідки для державного бюджету.

Валерій Пацкан зауважив, що наразі фахівці Рахункової палати вийшли на попереднє ознайомлення і складають програму для початку аудиту.

«Ми охопимо період роботи двох скликань – VII і VIII, щоби не було упередженості. Верховна Рада не перевірялася жодного разу за часи незалежності нашої держави, - підкреслив Голова Рахункової палати. - Забігаючи трохи наперед можу сказати, що попереднє вивчення матеріалів нам вже показує наявні «білі плями», на які нинішньому парламенту варто буде звернути увагу. Думаю, наприкінці березня цей аудит буде заслухано в Рахунковій палаті».

Валерій Пацкан також зазначив, що наступного року Рахункова палата проведе аудит Центральної виборчої комісії. «Я обіцяв, що ми проведемо аудит ЦВК. Тим більше відбулися подвійні вибори. Результати також очікуємо навесні», - зазначив голова Рахункової палати.

Він відзначив, що Рахункова палата вже проводила аудит ефективності використання коштів держбюджету ЦВК у 2009-му та за І півріччя 2010 року. І виявила порушення.