Держенергонагляд виконав усі рекомендації Рахункової палати за результатами фінаудиту за 2022 рік

29.04.2024 16:59

Оновлено Положення про облікову політику, врегульовано кадрові питання та списано окремі матеріальні активи. Цих та інших заходів вжила Державна інспекція енергетичного нагляду України на виконання рекомендацій Рахункової палати, наданих у Звіті про результати фінансового аудиту Держенергонагляду за 2022 рік.

Відповідний Звіт інституція затвердила 6 червня 2023 року. Аудитори охопили перевіркою фінансову та бюджетну звітність на суму майже 188 млн грн. Відповідальний за аудит – член Рахункової палати Ігор Яремчук.

Зокрема, за результатами контрольного заходу аудитори підтвердили цільове використання бюджетних коштів Держенергонаглядом, а фінансова та бюджетна звітності інспекції відповідали нормативно-правовим актам, плановим документам та національній практиці.

Водночас аудиторами Рахункової палати було встановлено низку недоліків у веденні бухгалтерського обліку. Зокрема, встановлено, що окремі активи  відображалися в обліку неправильно. Також було відсутнє належне регламентування управління ІТ-системою та інше. Виявлені недоліки Рахункова палата рекомендувала усунути.

На виконання цих рекомендацій Держенергонагляд:

­­–  розробив нове Положення про облікову політику;

–  врегулював кадрові питання;

– списав використані малоцінні та швидкозношувані предмети, які відображено в річній фінансовій звітності за 2023 рік;

– затвердив Регламент роботи з апаратним і програмним забезпеченням та доступу до ресурсів інформаційно-комунікаційної системи та інше.

Оскільки Держенергонагляд виконав усі рекомендації та повідомив про це Рахункову палату належним чином, контроль за виконанням цих рекомендацій завершено.