Підписано Меморандум про співпрацю між Рахунковою палатою та КНЕУ

04.09.2024 18:06

Розвиток наукового, освітнього та професійного партнерства, впровадження заходів задля посилення наукової складової в аудитах та інше передбачає Меморандум про співпрацю, підписаний 4 вересня 2024 року Головою Рахункової палати Ольгою Піщанською та ректором Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана Дмитром Лук’яненком.

Як йдеться у Меморандумі, сторони мають на меті створити сприятливе середовище для реалізації окреслених цілей, зокрема розробляти відповідні програми підвищення кваліфікації та стажування студентів КНЕУ на базі Рахункової палати.

Ольга Піщанська наголосила, що підписання Меморандуму про співпрацю між Рахунковою палатою та КНЕУ – це важливий крок на шляху зміцнення взаємодії між освітньою та державною сферами. Адже економічна освіта, наука та практика державного фінансового контролю тісно пов'язані між собою. 

«Без якісної економічної експертизи неможливе прозоре та ефективне використання державних ресурсів. Ми зміцнюємо співпрацю з науково-освітньою спільнотою, щоб нарощувати наукову складову наших аудитів та приділяємо значну увагу професійному розвиткові наших фахівців. У Рахунковій палаті зараз працює 79 випускників КНЕУ, це - близько 20% відсотків колективу. І ми на практиці переконалися у високій якості підготовки фахівців вашим закладом»,  - підсумувала Голова Рахункової палати.

Своєю чергою Дмитро Лук’яненко окреслив напрями розвитку відносин між інституціями та презентував колегам пам’ятні книги і ювілейну монету, присвячену закладу.

У зустрічі з нагоди підписання Меморандуму також взяли участь т. в. о. Секретаря Рахункової палати – керівника апарату Василь Невідомий, радник Голови Рахункової палати Дмитро Сторожук, член Рахункової палати у 2018-2024 роках та чинний радник Голови Верховної Ради України Цезар Огонь. 

Нагадаємо, раніше Рахункова палата підписала меморандуми про співпрацю й з іншими науковими установами України, зокрема Національною академією наук України, Національною академією внутрішніх справ, Інститутом економіки та прогнозування НАНУ, Державним податковим університетом, Київською школою економіки та ICC Ukraine.