Коментар Рахункової палати щодо кадрових змін

23.04.2024 14:36

23 квітня Верховна Рада України звільнила сімох членів Рахункової палати, строк шестирічних повноважень яких закінчився у березні 2024 року: це Віктор Богун, Андрій Дідик, Василь Невідомий, Ірина Іванова, Цезар Огонь, Ігор Яремчук та Андрій Майснер. 

Відтак надалі Рахункова палата працюватиме у такому складі: Голова – Ольга Піщанська, заступник Голови Рахункової палати – Сергій Ключка, члени – Кирило Клименко, Геннадій Пліс та Єлизавета Пушко-Цибуляк. 

 

Довідково:

У відповідності до статті 25 Закону України «Про Рахункову палату» основною організаційною формою діяльності Рахункової палати є засідання Рахункової палати проведення яких забезпечуватиметься з урахуванням пункту 4¹Розділу  VІІІ Прикінцевих та перехідних положень згаданого Закону. Згідно з цим пунктом, до призначення Верховною Радою України складу Рахункової палати, встановленого частиною першою статті 17 Закону, засідання Рахункової палати є правомочним у разі присутності на ньому не менш як двох третин від фактично призначеної Верховною Радою України кількості членів Рахункової палати.