Рахункова палата впровадила елементи комплексної антикорупційної перевірки «due diligence» своїх контрагентів

29.07.2024 17:17

Рахункова палата дбає про свою репутацію та декларує нульову толерантність до корупції, як серед своїх працівників, так і при співпраці з потенційними або наявними контрагентами.

Звичайно, Рахункова палата не може впливати чи контролювати своїх контрагентів, проте вживає вичерпних заходів для мінімізації ризиків при співпраці з діловими партнерами.

Саме тому, Відділом запобігання та виявлення корупції розроблено Порядок проведення аналізу потенційних та наявних контрагентів Рахункової палати, який затверджено наказом т. в. о. Секретаря Рахункової палати – керівника апарату від 24.07.2024 № 109.

Впровадження такого дієвого механізму, відповідає міжнародному Стандарту ISO 37001 “Менеджмент у сфері протидії корупції”.  

Рахункова палата оцінює природу й масштаби корупційного ризику стосовно певних категорій правочинів, проектів або співпраці. Така оцінка включає в собі елементи комплексної перевірки «due diligence», з метою отримання достатнього обсягу інформації для оцінки ризиків.

Проведення такого аналізу дозволяє виявити індикатори недоброчесності потенційного контрагента, які є джерелами ризиків співпраці з такими діловими партнерами.

Крім того, враховуючи вдалі міжнародні та державні антикорупційні практики, відтепер всі договори між Рахунковою палатою та її контрагентами включатимуть Антикорупційні застереження