Нагадування про початок чергового етапу електронного декларування!

30.01.2020 15:44

Шановні колеги!

 

Управління запобігання та виявлення корупції нагадує, що з 01.01.2020 розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2019 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Звертаємо увагу, що відповідно до частини першої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпунктах «а» і «в» пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

Не забувайте, що безпосередньому поданню Вами декларації може передувати виникнення у Вас питань у зв’язку із завершенням терміну дії ЕЦП або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тієї чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребуватиме додаткового часу. Тому просимо Вас завчасно перевірити, що Ви без перешкод можете зайти до Реєстру та маєте всю необхідну інформацію для заповнення декларації.

Відповідно до Указу Президента України від 15.05.2017 №133/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.04.2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» доступ до окремих поштових серверів у домені «.ru» обмежений. Для зміни електронної поштової скриньки у Вашому персональному кабінеті Реєстру не потрібно отримувати новий ЕЦП.

Термін та працездатність вашого ЕЦП можна перевірити на офіційному вебсайті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг інформаційно-довідкового Департаменту ДПС за посиланням https://acskidd.gov.ua/ зазначивши свій Реєстраційний номер облікової картки платника податків у вкладці «Пошук сертифікатів та СВС».

Виконавши запропоновані дії, Ви завчасно підготуєтесь до чергового етапу декларування в Україні, чим полегшите собі роботу з реєстром. Зберігайте ваш ключ ЕЦП, пароль від нього, а також адресу електронної поштової скриньки, з якою ви зареєстровані у реєстрі, та пароль від неї у захищеному місці.

Наполегливо рекомендуємо Вам не зволікати з поданням декларації.

Управління запобігання та виявлення корупції надає допомогу в заповненні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, звертайтеся за телефонами 206-07-32, 206-07-33 (559, 384, 429), кімната 404.