Інформаційне повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 11.10.2016 № 21-5

щодо Звіту про результати фінансового аудиту Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів

На виконання рішення Рахункової палати інформацію про результати фінансового аудиту Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів надіслано Верховній Раді України (лист від 26.10.2016 № 03-1972).

Відповідно до статті 39 Закону України "Про Рахункову палату", Кабінету Міністрів України надіслано (лист від 26.10.2016 № 03-1973) відомості про результати аудиту у формі рішення Рахункової палати із пропозиціями щодо вжиття заходів.

Рішення Рахункової палати та Звіт про результати фінансового аудиту Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів надіслано Державній екологічній інспекції України (лист від 26.10.2016 № 03-1975).

Державна екологічна інспекція України повідомляє (лист № 7-6-8806 від 17.11.2016), що наказом від 17.11.2016 № 158 затвердила План заходів щодо усунення виявлених недоліків за результатами фінансового аудиту Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів. Вжито ряд заходів з усунення виявлених порушень, а саме:

− забезпечено функціонування системи внутрішнього контролю;

 налаштовано програмне забезпечення бухгалтерського обліку;

 з метою удосконалення бухгалтерського обліку проведено навчання працівників бухгалтерських служб Держекоінспекції та її територіальних органів з питань застосування національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі;

 при плануванні витрат до кошторису здійснюється контроль за врахуванням лише витрат на забезпечення діяльності Держекоінспекції України та її територіальних органів, які підтверджені детальними розрахунками;

 проведено інвентаризацію решти науково-дослідних робіт на відповідність їх обліку як нематеріальних активів;

 призначення матеріально відповідальних осіб оформлено відповідними наказами керівників та укладено договори про повну індивідуальну матеріальну відповідальність згідно із типовим договором.

Відповідно до статті 36 Закону України "Про Рахункову палату", стан реалізації заходів на виконання рекомендацій Рахункової палати перебуває на контролі.

 

Член Рахункової палати
В. П. Пилипенко