Інформаційне повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 10.11.2015 № 8-3

щодо Звіту про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на ведення лісового та мисливського господарства, охорону і захист лісів в лісовому фонді в Київській, Черкаській та Чернігівській областях

На виконання рішення Рахункової палати інформацію про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на ведення лісового та мисливського господарства, охорону і захист лісів в лісовому фонді в Київській, Черкаській та Чернігівській областях, надіслано Голові Верховної Ради України (лист від 27.11.2015 № 03-2368) та Міністру аграрної політики та продовольства України (лист від 27.11.2015 № 03-2371).

Відомості про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на ведення лісового та мисливського господарства, охорону і захист лісів в лісовому фонді в Київській, Черкаській та Чернігівській областях у формі рішення Рахункової палати направлено Кабінету Міністрів України (лист від 27.11.2015 № 03-2369).

Рішення Рахункової палати та Звіт про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на ведення лісового та мисливського господарства, охорону і захист лісів в лісовому фонді в Київській, Черкаській та Чернігівській областях направлено Державному агентству лісових ресурсів України (лист від 27.11.2015 № 03-2372).

Рахункова палата отримала лист Державного агентства лісових ресурсів України (від 11.01.2016 № 05-32/60-16), в якому Агентство поінформувало про виконання Рішення Рахункової палати та пропозицій, наданих за результатами аудиту. Так, Держлісагенство розробило проект розпорядження «Про схвалення Концепції Державної цільової програми розвитку лісового господарства України на 2016−2020 роки», який направлений на погодження до Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної фінансової інспекції України та Державної регуляторної служби України. Крім того, Держлісагенством проводяться заходи щодо удосконалення норм виробітку, часу витрат з урахуванням змін в законодавстві.

На виконання рекомендацій Рахункової палати в 2016 році Мінагрополітики України та Держлісагентство посилить контроль за відображенням державним підприємством «Українська державна база авіаційної охорони лісів» у договорах та актах виконаних робіт площ, на яких здійснюватиметься авіапатрулювання.

Крім того, спільним наказом Мінагрополітики України та Мінфіну України від 04.12.2015 № 466/1115 внесено зміни до паспорта бюджетної програми на 2015 рік за КПКВК 2805060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді» в частині включення напрямів використання бюджетних коштів на ведення лісового мисливського господарства, охорону і захист лісів в лісовому фонді, створення захисних лісових насаджень і полезахисних лісових смуг.

З метою оптимізації видатків державного бюджету Держлісагентством опрацьовуються шляхи щодо виконання заходів ведення лісового господарства, охорони та захисту лісу в лісовому фонді лісогосподарськими підприємствами ресурсних областей за рахунок власних коштів.

Стан реалізації рекомендацій Рахункової палати взято на контроль.

 

Член Рахункової палати
М. Я. Шулежко