Рахункова палата співпрацюватиме з Західноукраїнським національним університетом щодо розвитку зовнішнього аудиту

09.08.2022 18:00

Рахункова палата співпрацюватиме з Західноукраїнським національним університетом щодо розвитку зовнішнього аудиту. Відповідний Меморандум про співпрацю  підписали Голова Рахункової палати Валерій Пацкан та ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий.

Західноукраїнський національний університет – один з провідних ВНЗ, що має наукові школи у сфері аудиту, обліку, оподаткування, фінансового права, економічного аналізу тощо.

Сторони тісно співпрацюватимуть для формування ефективної системи підготовки фахівців зі знанням специфіки діяльності Рахункової палати, підвищення кваліфікації її працівників, науково-викладацької та дослідницької роботи.

Рахункова палата та університет обмінюватимуться науково-практичним досвідом у сфері аудиту та бюджетної політики; спільно розроблятимуть та реалізовуватимуть науково-освітні програми.

Крім того, Меморандум передбачає підвищення кваліфікації працівників Рахункової палати; розробку і подальше впровадження нових методів викладання та практичної підготовки здобувачів вищої освіти, спрямованих на підвищення рівня обізнаності та довіри до Рахункової палати; розробку порядку та механізмів запровадження дуальної форми здобуття вищої освіти; організацію та проведення у встановленому порядку наукових досліджень тощо.

«Для мене честь разом підписати Меморандум про співпрацю Рахункової палати та Західноукраїнського національного університету. Переконаний, що угода не буде рамковою і дасть можливість підвищити якість роботи наших інституцій. Ми також зацікавлені, щоб у Рахунковій  палаті вже в найближчий час працювало якомога більше випускників університету», - сказав Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

У свою чергу Андрій Крисоватий подякував колективу Рахункової палати за професійну роботу, особливо під час війни, оскільки це є запорукою стабільності й фінансової безпеки держави. «Ми долучатимемо якомога більше наших студентів і науковців до розбудови зовнішнього аудиту та державного фінансового контролю», - зауважив Андрій Крисоватий.

 

Довідка:

Університет заснований у 1966 році, коли в Тернополі було відкрито відділення фінансово-економічного факультету Київського інституту народного господарства. У 2005 році  навчальний заклад став університетом, якому 2 було присвоєно почесний статус національного. У 2020 році Тернопільський національний економічний університет (ТНЕУ) перейменовано на Західноукраїнський національний університет.  

У 2020 році Західноукраїнський національний університет посів 13 місце серед двохсот університетів України у рейтингу закладів вищої освіти "Топ 200 Україна" та 33 місце серед 241 зво у консолідованому рейтингу України.

Освітній процес в університеті забезпечують 11 навчально-наукових інститутів, 5 факультетів, 3 філії, 4 коледжі та 47 кафедр. На даний час в університеті навчається понад 13 тис. осіб.