Офіс урядової підзвітності США надаватиме експертну допомогу Рахунковій палаті у підвищенні інституційної спроможності

23.02.2023 17:21

Офіс урядової підзвітності (GAO) Сполучених Штатів Америки надаватиме експертну допомогу Рахунковій палаті у підвищенні інституційної спроможності та якості проведення аудитів.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі Голови Рахункової палати Валерія Пацкана та членів Рахункової палати з керівником групи з питань розвитку досконалості урядувань Агентства США з міжнародного розвитку USAID в Україні Джеєм Тотті, директором Центру досконалості аудиту GAO CAE Кетрін Сіггеруд, експертами GAO CAE Барбарою Келлер та Джозефом Крістоффом.

Розвиток співпраці між двома інституціями став можливим завдяки підтримці українського офісу Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Програма передбачає чотири напрямки співпраці:

- зміцнення практики проведення аудитів Рахункової палати відповідно до міжнародних стандартів у сфері аудиту;

- розбудова спроможності Рахункової палати для здійснення нагляду та проведення аудиту допомоги, яка надається США Україні;

- підвищення ролі Рахункової палати у забезпеченні підзвітності процесів відновлення, модернізації та відбудови в Україні;

- підвищення якості комунікаційних процесів із зовнішніми партнерами, зокрема Верховною Радою України, ЗМІ та громадянським суспільством.

Програма реалізовуватиметься протягом трьох років. Найближчим часом буде розроблений план конкретних заходів.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан подякував партнерам інституції не лише за багаторічну професійну співпрацю, а й за підтримку в боротьбі України проти агресії росії.