Валерій Пацкан: Рахункова палата готова долучитися до проведення аудиту «Укроборонпрому», але потрібно запобігти розголошенню таємної інформації

15.05.2019 12:51

Рахункова палата готова долучитися до проведення аудиту «Укроборонпрому». Але такий аудит не повинен призвести до витоку інформації, яка містить державну таємницю. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи ініціативу уряду щодо проведення аудиту в «Укроборонпромі».

За словами Валерія Пацкана, об'єктивний аудит «Укроборонпрому» дозволить зняти безліч питань, які виникли навколо його діяльності останнім часом. Водночас, наголосив Голова Рахункової палати, до цього питання треба підійти зважено. Він пояснив, що значна кількість інформації, пов'язана з роботою концерну має таємний характер і тому в умовах військових дій показувати ворогу, яке Україна має озброєння, недоречно. «Я за те, щоб провести аудит. Але службові документи, таємні документи ніхто міжнародним агенціям не дасть. Такий аудит з доступом до таємних документів може проводити лише Рахункова палата. Якщо ми розголосимо, яке купується обладнання, зброя, боєприпаси, то ми публічно покажемо ворогу, що у нас є на озброєнні», – сказав Валерій Пацкан.

Голова Рахункової палати також додав, що сподівається на зважену позицію уряду в цьому питанні.