Рахункова палата розпочинає аудит діяльності АРМА

06.08.2024 18:00

Рахункова палата розпочинає аудит відповідності використання коштів державного бюджету та управління активами Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Досліджуватиметься період діяльності АРМА 2022-2023 рр - І півріччя 2024 року. 

Одним із важливих завдань роботи АРМА є збереження активів, збереження (за можливості – збільшення) їх економічної вартості від часу передачі до часу визначення подальшої їх долі.

Відтак аудитори Рахункової палати перевірять чи були ефективними та чи відповідали вимогам чинного законодавства дії АРМА у процесі управління активами, їх обліку, звітності, розпорядчих актів та використання Агентством коштів держбюджету на забезпечення цієї діяльності загалом. Задля якісної реалізації цих цілей контрольний захід міститиме елементи аудиту відповідності та аудиту ефективності.

За результатами аудиту планується визначити тенденції у діяльності АРМА за останні роки та проблемні питання, зокрема й ті, що постали в умовах широкомасштабної збройної агресії росії. Відповідно, Рахунковою палатою буде сформовано рекомендації щодо можливих шляхів удосконалення робочих процесів в АРМА для покращення процесу забезпечення збереження економічної вартості активів, а також додаткового генерування надходжень до Державного бюджету України від управління ними.