Відбулася зустріч керівництва Рахункової палати з очільником Харківської ОВА

08.08.2024 19:02

Завдання, пріоритети та виклики у роботі органів місцевої влади, кроки Рахункової палати задля посилення контролю за використанням бюджетних коштів обговорили 8 серпня під час зустрічі Голова Рахункової палати Ольга Піщанська та Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. У зустрічі також взяли участь начальниця місцевого територіального управління  Рахункової палати Наталія Дузь та радник Голови Рахункової палати Дмитро Сторожук.

Ольга Піщанська зазначила, що зовнішній аудит є дієвим інструментом підвищення ефективності управління публічними фінансами та зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни у регіонах. За її словами,  покращення взаємодії між Рахунковою палатою, Харківською обласною військовою адміністрацією та іншими місцевими органами влади й самоврядування  є важливим елементом цього процесу, насамперед у частині вчасного та відповідного реагування на рекомендації інституції.

Своєю чергою Олег Синєгубов розповів про проблемні питання, що стосуються використання коштів субвенцій, зокрема, на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії російської федерації, облаштування безпечних умов у школах.

 

Також сьогодні Ольга Піщанська зустрілася з колективом територіального управління Рахункової палати по Харківській, Луганській, Полтавській та Сумській областях (у м. Харків). Обговорили взаємодію з центральним апаратом Рахункової палати та виклики, що постали перед колективом управління у процесі реформування ВОА. Відділення, попри складні умови роботи та безпекові загрози, якісно виконує  визначені функції, а персонал активно вдосконалює свої навички.  Так від початку року Управління завершило роботу над чотирма аудитами та наразі працює над двома:   

– аудитом ефективності на тему «Територіальні громади у війну: відновлення соціальної та критичної інфраструктури»;

– аудитом відповідності використання коштів Державного бюджету України, виділених Національній академії правових наук України.

До кінця року планується залучення Управління до здійснення ще шести аудитів Рахункової палати, що стосуються зведення фортифікацій, реформування закладів вищої освіти, забезпечення молоді житлом та ін.

«Хочу подякувати кожному працівнику Управління за професіоналізм та стійкість. Ви зараз працюєте у дуже складних умовах. Звичайно, ми будемо робити все можливе, щоб полегшити вам ці умови. Водночас всі ви маємо бути свідомими, що реформування нашої інституції продовжуватиметься. Адже це нагальна потреба часу і вимоги наших міжнародних партнерів. Це потребуватиме більших зусиль,  бо запровадження нових підходів –  непростий шлях. Але ми пройдемо його разом й очікуємо, що ви будете і надалі якісно виконувати поставлені завдання», – зазначила Ольга Піщанська.

Наразі у територіальному управлінні Рахункової палати по Харківській, Луганській, Полтавській та Сумській областях (у м. Харків) – 17 працівників.

Нагадаємо, 25 липня Голова Рахункової палати зустрілася з головою Одеської військової (державної) адміністрації Олегом Кіпером.