Очільник Рахункової палати зустрівся з Послом Словацької Республіки

18.07.2023 16:50

Т. в. п. Рахункової палати Андрій Майснер провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіним. Під час зустрічі сторони обговорили співпрацю Рахункової палати з Вищим органом аудиту Словаччини у рамках двох робочих груп EUROSAI: з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф, та аудиту коштів, спрямованих на охорону навколишнього середовища.

«Між вищими органами аудиту наших країн склалася добра багаторічна співпраця, яка базується на спільних інтересах та ґрунтується на міжнародних стандартах аудиту ISSAI, які в повному обсязі з 2023 року імплементовані в аудиторську діяльність Рахункової палати України», – зазначив Андрій Майснер.

Марек Шафін у свою чергу наголосив на важливості співпраці двох ВОА. Він також додав, що матеріали Рахункової палати щодо фінансово-економічної ситуації в Україні можуть стати у пригоді Посольству, адже викликають довіру та містять найточніші дані й аудиторські оцінки.

Очільник Рахункової палати подякував дипломату за довіру та запевнив, що команда Рахункової палати готова сприяти Посольству Словацької Республіки в їх аналітичній роботі і надавати достовірну фахову інформацію з фінансово-економічних питань, яка обов’язково публікується на вебсайті інституції за результатами проведених аудитів.

Він також нагадав, що це вже друга зустріч зі словацькими колегами за останні місяці. Так, у червні під час Контактного комітету керівників вищих органів аудиту країн ЄС у Лісабоні Андрій Майснер обговорив пріоритетні питання співпраці між двома ВОА з Президентом Вищого аудиторського офісу Словаччини Любомиром Андраші.