Співпраця задля розвитку спроможності державного зовнішнього аудиту: підписано Меморандум між Рахунковою палатою та ICC Ukraine

17.04.2024 16:48

Аналітична допомога, надання експертної та інформаційної моніторингової допомоги, а також підвищення кваліфікації персоналу Рахункової палати. Це головні цілі Меморандуму про співпрацю, який підписали 17 квітня Голова Рахункової палати Ольга Піщанська та президент Асоціації «Український національний комітет Міжнародної Торгової палати» (ICC Ukraine) Володимир Щелкунов. 

 

Документом передбачено, зокрема, такі напрямки підвищення кваліфікації персоналу як міжнародні стандарти фінансової звітності, міжнародні стандарти вищих органів аудиту, міжнародні стандарти бухгалтерського обліку для державного сектору. Мова йде також і про можливість професійної сертифікації персоналу Рахункової палати за цими напрямами.

«Розвиток персоналу – це важлива складова підвищення інституційної спроможності нашого органу. Тому, розпочавши реформування Рахункової палати, ми багато уваги приділяємо підвищенню кваліфікації наших фахівців, зокрема і освоєнню ними міжнародних стандартів аудиторської роботи. Така співпраця є надзвичайно цінною для нас», ­– зазначила Ольга Піщанська.

В свою чергу Володимир Щелкунов запевнив керівництво Рахункової палати у всебічній підтримці інституції та висловив сподівання на швидку реалізацію зазначених у меморандумі цілей. 

Довідково:

Міжнародна Торгова Палата – асоціація, що об’єднує бізнес з 1919 року. Сьогодні глобальна мережа ICC включає понад 45 млн. компаній, палат та асоціацій зі 170 країн світу та має мережу 90 Національних комітетів.

ICC розробляє правила ведення бізнесу, які використовуються суб’єктами господарювання світу у міжнародному та внутрішньому співробітництві, зокрема: Incoterms, типові міжнародні комерційні договори, уніфіковані правила щодо застосування інструментів торгового фінансування, практики арбітражу тощо. Організація також має потужні експертно-аналітичні можливості.

Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine), створений у 1998 році, сьогодні об’єднує національні підприємства та компанії-нерезиденти, які представляють великий та середній бізнес.