Рахункова палата перевіряє ефективність використання коштів державного бюджету у двох міжнародних аеропортах

19.04.2019 11:46

Рахункова палата перевіряє ефективність використання коштів державного бюджету та управління державним майном в аеропортах «Бориспіль» та «Львів».

Відповідний аудит, у сфері авіаційного транспорту та використання повітряного простору вже розпочався у Міністерстві інфраструктури України, Державній авіаційній службі України та у державних підприємствах "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (м. Бориспіль, Київська обл.) та "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького" (м. Львів). Відповідальна за проведення аудиту член Рахункової палати Ірина Іванова.

Аудитори Рахункової палати зокрема оцінять, наскільки розпорядники та одержувачі бюджетних коштів результативно, законно, економно та продуктивно їх використовують, та чи ефективне управління майном державних підприємств.

За результатами перевірки об'єктам контролю будуть надані рекомендації щодо ефективності виконання повноважень у сфері авіаційного транспорту та використання повітряного простору України.

Відкриття контрольного заходу у державному підприємстві "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького" відбулось за участі начальника територіального управління Рахункової палати по Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатській областях Володимира Піхоцького.

Ірина Іванова провела робочу нараду у територіальному управлінні Рахункової палати по Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатській областях щодо запланованих заходів у цьому регіоні, за які вона відповідальна згідно з Планом роботи Рахункової палати на 2019 рік.