Валерій Пацкан: Рахункова палата проведе фінансовий аудит щодо позики від Світового банку

29.08.2022 14:00

Рахункова палата проведе фінансовий аудит щодо 436 млн євро позики від Світового банку. Відповідне рішення ухвалила Рахункова палата на своєму засіданні.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан нагадав, що позика надана у рамках Угоди «Додаткова позика для Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення». Відповідна Угода між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку була підписана 8 березня 2022 року.

Валерій Пацкан підкреслив, що до держбюджету надійшло три транші на загальну суму 436 млн євро (14,3 млрд грн).

Відповідно до Угоди між Україною та МБРР, проєкт має пройти незалежний аудит. Зважаючи на актуальність і важливість залучення даних коштів, інституція проведе позаплановий захід державного зовнішнього фінансового контролю (аудиту) у визначений термін.

«Проведення відповідного аудиту підвищує рівень довіри до нашої інституції. Це велика відповідальність перед Міністерством фінансів та Світовим банком, але ми готові до нових викликів. Крім того, Україна має вчергове довести, що є надійним міжнародним партнером, вдячна за надану допомогу та ефективно використовує кошти», - додав Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.