Рахункова палата оцінила результати виконання Урядом законів “Про державний бюджет України” на 2021 і 2022 роки

04.05.2023 12:00

У Рахунковій палаті відбулося позапланове засідання під головуванням т.в.п. Голови Рахункової палати Андрія Майснера.

Основним питанням був розгляд Висновків про результати аналізу річного звіту про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та Висновків про результати аналізу річного звіту про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Висновки розглянули і затвердили на виконання вимоги закону «Про Рахункову палату» і Бюджетного кодексу України. Річний звіт про виконання закону про державний бюджет на 2021 рік Уряд надіслав Рахунковій палаті 26 квітня 2023 року, оскільки через воєнний стан була призупинена норма статті Бюджетного кодексу щодо терміну подання Кабміном річного звіту про виконання Закону «Про Державний бюджет України» Верховній Раді, Президенту та Рахунковій палаті. Згідно зі статтею 62 Бюджетного кодексу протягом двох тижнів з дня офіційного подання Урядом річного звіту про виконання закону про державний бюджет Рахункова палата готує і подає до Парламенту Висновки про виконання закону про державний бюджет з оцінкою ефективності управління коштами державного бюджету, а також пропозиції щодо усунення порушень, виявлених у звітному бюджетному періоді, та вдосконалення бюджетного процесу загалом.

Висновки Рахункової палати про результати аналізу річного звіту про виконання державного бюджету в 2021 та 2022 роках будуть направлені до Верховної Ради, Кабінету міністрів та Міністерства фінансів і опубліковані на вебсайті Рахункової палати найближчим часом.

Серед інших питань порядку денного засідання були розгляд звернень народних депутатів України та кадрове питання.