У Рахунковій палаті відбулось засідання Керівного комітету проєкту ЄС

25.05.2023 17:21

У Рахунковій палаті відбулось засідання Керівного комітету проєкту ЄС «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів в Україні» (EU4PFM).

У зустрічі взяли участь: т.в.п. Голови Рахункової палати Андрій Майснер, керівник операційної секції 1 «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Ксав’є Камю, керівник сектору управління державними фінансами, бюджетної підтримки та статистики Представництва ЄС в Україні Дженні Ландмарк, директор Проєкту DAI Мілана Павловіч, керівник команди експертів проєкту «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів в Україні» Інгуна Судраба, місцевий координатор Проєкту DAI Юлія Юрченко та начальник управління міжнародного співробітництва Рахункової палати Михайло Толстанов.

Учасники засідання обговорили результати реалізації проєкту EU4PFM, серед яких розроблені та частково імплементовані в діяльність Рахункової палати методології проведення аудитів на основі міжнародних стандартів ISSAI.

Андрій Майснер підкреслив практичну важливість проєкту як для інституційного розвитку Рахункової палати, так і для України загалом.

“Йдеться про прозорість, підзвітність та ефективність використання коштів платників податків і міжнародної допомоги, а також про європейську інтеграцію нашої держави. Рахункова палата стає інституцією, аудиторським висновкам якої довіряють міжнародні партнери”, − наголосив очільник Рахункової палати.

Ксав’є Камю у свою чергу зазначив, що Представництво ЄС в Україні приділяє увагу темі відновлення України та діяльності уповноважених на це державних інституцій з урахуванням колосальної фінансової підтримки з боку Євросоюзу. Тож він звернувся до Андрія Майснера і Рахункової палати щодо врахування в діяльності інституції цього напрямку для проведення аудитів за міжнародними стандартами ISSAI.

Крім того, Дженні Ландмарк під час зустрічі повідомила про позитивне рішення Єврокомісії щодо продовження проєкту EU4PFM ще на рік.

Андрій Майснер від імені Рахункової палати подякував європейським колегам за дієву підтримку в розвитку інституції, що напряму пов’язано з подальшою успішною європейською інтеграцією України.