Рахункову палату очолила Ольга Піщанська

10.01.2024 20:15

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук представив колективу Рахункової палати нову Голову інституції Ольгу Піщанську, за призначення якої сьогодні проголосували 252 народних депутати.

За словами Руслана Стефанчука, невдовзі відбудеться оновлення майже всього складу Рахункової палати, яка є дуже важливим органом парламентського контролю. Він висловив переконання, що під новим керівництвом інституція продовжить виконувати свою роботу на високому рівні.

Народний депутат України, член Комітету з питань бюджету Ігор Молоток нагадав, що 21 грудня Верховна Рада підсилила Рахункову палату, призначивши нових членів інституції: Кирила Клименка, Сергія Ключку та Єлизавету Пушко-Цибуляк. «Ми маємо спільними зусиллями вдосконалити Закон про Рахункову палату, що буде правовим підґрунтям для посилення її незалежності та ефективності», - додав він.

У свою чергу Ольга Піщанська подякувала народним депутатам та Голові Верховної Ради за висловлену довіру.

«У складних умовах, в яких зараз перебуває наша країна, та в очікуванні тих викликів, які ще постануть перед Україною, роль Рахункової палати значно зростає. Від того, як ми налаштуємо свою роботу, яку користь будемо приносити суспільству, залежатиме зростання економіки, пришвидшення відбудови країни та довіра міжнародних партнерів», - сказала вона.

Раніше Ольга Піщанська очолювала Антимонопольний комітет України. 5 вересня 2023 року ВР звільнила її із відповідної посади на підставі особистої заяви.