Рахункова палата і Державний податковий університет підписали Меморандум про співпрацю

09.04.2024 18:19

Встановлення та розвиток спільного освітнього та професійного партнерства,  консолідація зусиль щодо обміну інформацією та досвідом, а також надання взаємних консультацій у сфері аудиту. Це головні пункти Меморандуму про співпрацю, який підписали 9 квітня Голова Рахункової палати Ольга Піщанська та в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський.

Документ, зокрема, передбачає сприяння фаховій підготовці випускників навчального закладу, підвищення кваліфікації членів Рахункової палати та працівників її апарату, а також можливість стажування та підвищення кваліфікації працівників університету на базі інституції.

Крім того, меморандум регламентує можливості організації проходження виробничої переддипломної практики студентами ДПУ, а також у подальшому працевлаштування найкращих з них у Рахунковій палаті.

«У Рахунковій палаті успішно будуть свою кар’єру чимало колишніх випускників вашого закладу, двоє з них – на найвищих керівних посадах. Кожен з них має досягнення у своїй сфері. Підписаний сьогодні Меморандум сприятиме подальшій співпраці між нашими інституціями та є сигналом щодо нашої відкритості до змін, зокрема, й через підсилення колективу молодими й мотивованими кадрами», – зазначила Ольга Піщанська.

 

У свою чергу Дмитро Серебрянський подякував колективу Рахункової палати за надану студентам можливість долучитися до практичного навчання та отримати досвід від кращих фахівців вищого органу аудиту держави.

Зазначимо, Рахункова палата приділяє значну увагу підвищенню кваліфікації фахівців інституції. Зокрема, під час нещодавнього відрядження до Норвегії було досягнуто домовленостей щодо методологічної підтримки у проведенні тренінгів з індивідуального розвитку лідерських якостей молодих аудиторів (SAI young leaders).

 

Довідково: Державний податковий університет — вищий навчальний заклад розташований у м. Ірпінь (Київська обл.). Є базовим для Державної податкової служби України та підпорядкований Міністерству фінансів України. Має велику кількість партнерів серед іноземних університетів. В університеті одночасно навчається близько 5 тисяч студентів.