Гральний бізнес, будівництво фортифікацій та функціонування економіки в особливий період: Рахункова палата запланувала три нових аудити на 2024 рік

11.06.2024 09:38

Рахункова палата на засіданні 10 червня внесла зміни до Плану роботи на 2024 рік. Зокрема, до раніше запланованих аудитів додали контрольні заходи, що стосуються діяльності Міністерства економіки України у сфері забезпечення функціонування національної економіки в особливий період; використання бюджетних коштів на військові інженерно-технічні і фортифікаційні споруди, а також аудит сфери грального бізнесу.

Цим же рішенням Рахункова палата виключила вісім аудитів зі свого плану роботи на поточний рік. Зокрема, це аудит фінансової підтримки ДП «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» та Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, аудит функціонування закордонних дипломатичних установ України, аудит управління у сфері проведення виборів та референдумів та ін.

Ще у частини аудитів уточнено назву, або перенесено дату розгляду звіту.

Як зазначила Голова Рахункової палати Ольга Піщанська, таке рішення пояснюється необхідністю замінити окремі аудити на більш безпеково, соціально та економічно значущі контрольні заходи.

Оновлений План роботи Рахункової палати на 2024 рік невдовзі буде оприлюднено на офіційному сайті у розділі Діяльність - План роботи.