«Рахункова палата може ефективно допомагати вирішувати проблеми місцевої влади» - Ольга Піщанська на зустрічі з керівництвом Одеської області

25.07.2024 18:26

Проблеми та виклики у роботі місцевої влади та яку допомогу у їх вирішенні може надати Рахункова палата обговорило 25 липня керівництво Рахункової палати та Одещини.

У зустрічі взяли участь Голова Рахункової палати Ольга Піщанська, радник Голови Дмитро Сторожук, очільник місцевого територіального управління Рахункової палати Володимир Янко, Голова Одеської військової (державної) адміністрації Олег Кіпер, його заступник Андрій Фігель та голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

«Рахункова палата зараз проходить низку трансформацій. Процес реформування передбачає, що у майбутньому ми будемо працювати також й з питаннями, що стосуються діяльності місцевої влади. Але ці питання уже зараз є актуальними, ми готові слухати та обговорювати  ваші питання і проблематику. Також ми маємо інструменти, щоб ефективно допомагати вам вирішувати питання, що відносяться до нашої компетенції», - зазначила під час зустрічі Голова Рахункової палати Ольга Піщанська

Своєю чергою керівники області поділилися думками щодо можливих напрямків співпраці з Рахунковою палатою, озвучили наявну проблематику у роботі, зокрема, ту, що стосується використання державних субсидій та відповідних взаємовідносин з центральною владою. Учасники зустрічі домовилися про продовження цього діалогу на системній основі.

Також в рамках робочої поїздки до області керівництво Рахункової палати зустрілося з колективом територіального управління по Одеській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській областях та АР Крим. Говорили про поточні завдання управління, його потреби, зокрема питання посилення штату та умови роботи аудиторів.

Ольга Піщанська наголосила на важливій ролі ширшого та більш ефективного залучення колективів територіальних управлінь до виконання завдань Рахунковою палатою. 

«Ми очікуємо від вас зворотній зв’язок – тобто вищої якості та ефективності роботи.  Як вищий орган аудиту ми, відповідно, маємо продукувати результати роботи найвищого рівня. Не лише виявляти недоліки у певних процесах, але й аналізувати, чому так сталося, пропонувати, яким чином виправити ситуацію, щоб вона не повторювалася у майбутньому», - звернулася до колективу Ольга Піщанська.

Наразі працівники управління активно долучені до проведення таких аудитів ефективності:

- «Територіальні громади у війну: відновлення соціальної та критичної інфраструктури»;

- «Забезпечення реалізації державної митної політики в умовах воєнного стану».

- Використання коштів державного бюджету на керівництво, управління та забезпечення виконання завдань та функцій у сфері міграції, громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб в Державній міграційній службі України.

Всього у територіальному управлінні працює 27 фахівців. Нещодавно управління отримало нового керівника – 18 червня його очолив Володимир Янко.