Валерій Пацкан: Рахункова палата перевірить ефективність управління об'єктами державної власності у нафтогазовому комплексі

01.07.2019 10:40

Рахункова палата перевірить ефективність управління об'єктами державної власності у нафтогазовому комплексі, що мають фінансові наслідки для державного бюджету. Про це повідомив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан за результатами позачергового засідання інституції.

Він нагадав, що минулого тижня до Рахункової палати надійшло звернення керівника фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко щодо перевірки ефективності управління газотранспортною системою.

«Ми детально розглянули звернення. Зважаючи на те, що Рахункова палата має досить обмежені повноваження ми можемо розглянути це питання в комплексі, включаючи питання, що стосується ГТС. Саме тому Рахункова палата вирішила провести аудит, що стосується управління об'єктами державної власності у нафтогазовому комплексі», – сказав Валерій Пацкан.

Він зауважив, що через обмежені повноваження Рахункова палата не може повноцінно перевіряти деякі об'єкти. Крім того, додав Валерій Пацкан, аудитори інституції стикаються з недопуском на об'єкти перевірок, попри існуючу відповідальність за це. «Тому Рахункова палата розраховує на внесення змін до законодавства, що дозволить нам більш ефективно здійснювати заходи зовнішнього фінансового контрою», – сказав Валерій Пацкан.

Звіт про результати аудиту ефективності управління об'єктами державної власності у нафтогазовому комплексі, що мають фінансові наслідки для державного бюджету, планується заслухати у жовтні цього року.