У березні Рахункова палата розгляне звіти за аудитами Генпрокуратури, Національної академії аграрних наук та АРМА

03.03.2020 10:29

У березні Рахункова палата на своїх засіданнях розгляне звіти за результатами 8-ми аудитів і Звіт Рахункової палати за 2019 рік. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

«Якщо говорити про ТОП-3 найбільш масштабних та резонансних, то це Національна академія аграрних наук, Генеральна прокуратура України та АРМА, – підкреслив Валерій Пацкан. – Так, акцент у перевірці академії аграрних наук зроблено на управлінні об’єктами державної власності, що мають фінансові наслідки для держбюджету. Тобто, перш за все, це земля та будівлі, якими керує заклад. Аудитом охоплено понад 460 тис га земель і понад 250 підприємств, установ та організацій!»

Розповідаючи про аудит Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Голова Рахункової палати зазначив, що результати перевірки покажуть, чи так само АРМА дотримується законодавства, як вимагає від об’єктів розслідувань.

Крім того, аудитори Рахункової з’ясують, як працювала Генеральна прокуратура України.

«Для Рахункової палати немає різниці, якого типу та статусу заклад перед аудитором. Головна мета – перевірити ефективність використання державних коштів», – наголосив Валерій Пацкан.

Також у березні Рахункова палата розгляне звіти за результатами таких аудитів:

– аудит ефективності використання бюджетних коштів на забезпечення діяльності апеляційних загальних судів;

– аудит ефективності використання коштів державного бюджету, виділених на проведення гірничорятувальних заходів і заходів з охорони праці та підвищення техніки безпеки на вугледобувних підприємствах;

– аналіз ефективності виконання державними органами повноважень в частині контролю за дотриманням вимог податкового та митного законодавства при наданні гуманітарної допомоги;

– аудит ефективності використання бюджетних коштів, виділених Службі зовнішньої розвідки України;

– аудит ефективності впровадження проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України, що підтримується коштами Міжнародного банку реконструкції та розвитку».