Валерій Пацкан: Найбільше бюджетних коштів на боротьбу з Covid-19 витратили Київ, Київська та Харківська області

08.05.2020 12:23

Найбільше бюджетних коштів на боротьбу з коронавірусом наразі були оплачені через Казначейства Києва, Київської та Харківської областей, а найменше – Кіровоградської, Луганської і Чернігівської областей. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Не йдеться про те, хто найбільше чи найменше витратить коштів. Йдеться про те, хто ефективніше буде їх використовувати на боротьбу з пандемією», - сказав він.

Сума платежів за рахунок державного і місцевих бюджетів, які здійснив Київ, становить 273 млн грн, Київська обл. – 211 млн грн, Харківська обл. – 109 млн грн. Найменші витрати на сьогодні у Кіровоградської обл. – 14 млн грн, Луганської обл. – 14 млн грн та Чернігівської обл. – 18 млн грн

Система, в якій на основі відкритих даних відображається інформація про платежі, дозволяє також визначити організації, що мають найбільші видатки на боротьбу з Covid-19.

Станом на сьогодні дешборд, розроблений фахівцями Рахункової палати і розміщений на вебсайті інституції, відображає інформацію про майже 30 тисяч платежів.

Голова Рахункової палати нагадав, що з державного бюджету до відповідного фонду на боротьбу з Covid-19 планують направити майже 65 млрд грн.

«Ми розробили унікальну програму, завдяки якій будь-хто може зайти на сайт Рахункової палати та переглянути, як витрачаються кошти в розрізі регіонів, за будь-яким міністерством чи відомством. Планується, що скоро система Prozorro використовуватиме наші дані, про що вже мали розмову спеціалісти наших інституцій», - сказав Валерій Пацкан.

Він також зазначив, що проєкт вдосконалюється і невдовзі з’явиться версія для мобільних телефонів.