Валерій Пацкан: У доплатах медикам у рамках боротьби з COVID-19 суттєві диспропорції. Найбільші отримували керівники медзакладів

23.12.2021 09:00

Національна служба здоров’я України та Міністерство охорони здоров’я не забезпечили належного моніторингу за здійсненням доплат до зарплат медичним працівникам у рамках боротьби з COVID-19, що призвело до суттєвих диспропорцій. У більшості випадків найбільші доплати отримували керівники та адміністративний персонал медзакладів. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи Звіт про результати аналізу використання у 2020 році коштів, спрямованих на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

У червні 2020 року Уряд установив доплати медпрацівникам, які надають допомогу хворим на COVID-19. Усім лікарям, незалежно від посад, протягом вересня-грудня мали доплачувати 70% посадового окладу, фахівцям – 50% мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам – 25% мінімальної зарплати.

“Загалом у 2020 році доплати отримали понад 107 тис. лікарів, майже 218 тис. представників середнього медичного персоналу. Але наші фахівці дослідили, якщо 53 медзаклади (28%), які належать до сфери управління МОЗ, почали виплати з вересня, то 125 медзакладів (65%) – з жовтня, а 14 (7%) – лише з листопада”,  зазначив Валерій Пацкан.

Також аудитори Рахункової палати відзначають значну диференціацію у виплатах доплат медправцівникам.

Так, для 43% усіх отримувачів доплати становили менше 9,8 тис. грн, тоді як для 1% – більше 179,5 тис. гривень.

“У вересні–грудні 2020 року дев’ять із десяти найбільших виплат отримували керівники закладів або заступники. Наприклад, директор Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб в середньому щомісяця доплачував собі до посадового окладу майже 90 тис. грн! А заступник директора з експертизи тимчасової непрацездатності Київського міського пологового будинку №5 отримував в середньому щомісяця майже 77 тис. грн доплат. Гендиректор Івано-Франківського обласного фтизіопульмонологічного центру Івано-Франківської обласної ради  понад 66 тис. грн”,  наголосив Валерій Пацкан.

Фахівці Рахункової палати також виявили випадки порушення законодавства при встановленні доплат до зарплати медпрацівникам. Наприклад, Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ у вересні-грудні 2020 року не нарахував та не виплатив доплати до зарплати на 115 тис. грн 22 внутрішнім і 2 зовнішнім сумісникам.

Оскільки в нормативно-правових актах чітко не визначені вимоги щодо включення до посадового окладу обов’язкових доплат при визначенні додаткової доплати у розмірі до 300% зарплати, у вересні–грудні 2020 року працівникам лабораторних центрів її нараховували по-різному. Відтак відповідна категорія працівників недоотримала належних їм виплат.

Також доплати нараховували несвоєчасно. Так, у грудні 2020 року Обласна клінічна лікарня Харківської облради при наявності на рахунку понад 1 млн грн не доплатила до зарплати безпосередньо зайнятим на роботах з ліквідації COVID-19 працівникам. Крім того, затримували від 1 до 2 місяців додаткові доплати до 300% зарплати.

Багато лікарів, які надавали меддопомогу хворим на COVID-19, отримували доплати менші за 300%.

Через відсутність медперсоналу подекуди до роботи в екстрених бригадах медичної допомоги (Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Донецької області, Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Одеської облради) залучалися молодші медичні сестри (санітарки) замість медсестер. “Оскільки санітарки не є членами бригади швидкої допомоги, додаткову доплату до 300% зарплати їм не виплатили. Це свідчить про нерівні умови оплати праці. Адже вони однаково перебували в зоні ризику, як і інші члени бригади”,  підкреслив Голова Рахункової палати.