Вищі органи аудиту відіграють ключову роль на шляху своїх країн до членства в ЄС – Андрій Майснер

20.12.2023 16:17

Т.в.п. Голови Рахункової палати Андрій Майснер взяв участь в онлайн-зустрічі вищих органів аудиту Мережі ВОА країн-кандидатів та потенційних кандидатів на членство в ЄС. Зустріч відбулася за участю представників Європейської палати аудиторів, Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA) та Спільної робочої групи з питань аудиту Контактного комітету ВОА країн-членів ЄС (JWGAA).

У своєму виступі Андрій Майснер підкреслив готовність Рахункової палати України активно співпрацювати з Мережею та поділитися своїм досвідом та напрацюваннями. "Ми маємо спільну мету — членство в ЄС, і наші вищі органи аудиту відіграють ключову роль у її досягненні. Процес реформ та кроки на шляху до Європейського Союзу для нас є надзвичайно важливими," — підкреслив він.

Андрій Майснер також подякував представникам SIGMA, Національному аудиторському офісу Швеції, а також представникам Європейського суду аудиторів за підтримку важливих ініціатив у складному процесі набуття членства в ЄС.

Під час зустрічі представники ВОА узгодили та ухвалили нову Структуру співпраці в межах Мережі, а також заслухали Звіт про хід виконання Плану роботи Мережі на 2022–2025 рр., що сприятиме подальшому удосконаленню аудиторської діяльності.

Довідка. Мережа вищих органів аудиту країн-кандидатів та потенційних кандидатів на членство в ЄС – ініціатива в межах Контактного комітету вищих органів аудиту Європейського Союзу, право участі у роботі якого Рахункова палата отримала з набуттям України статусу країни-кандидата у члени ЄС. Наразі, окрім Рахункової палати, Мережа включає ВОА Албанії, Чорногорії, Північної Македонії, Сербії, Туреччини, Молдови, Боснії та Герцеговини,  Косово (спостерігач) та Європейську палату аудиторів (ECA). З набуттям статусу кандидата на членство в ЄС для участі у зустрічі запрошено і ВОА Грузії.