Керівництво Рахункової палати провело робочу зустріч із представниками компанії DAI UK

26.01.2024 16:49

Голова Рахункової палати України Ольга Піщанська провела робочу зустріч із представниками міжнародної компанії DAI UK, що спеціалізується на реалізації проєктів технічної допомоги. У зустрічі взяли участь член Рахункової палати Кирило Клименко, начальник відділу Департаменту міжнародного співробітництва Дмитро Карнаухов, виконавчий директор DAI UK Лукман Ахмад та керівник напрямку Управління DAI UK Джеймс Літтлтон.

Сторони обговорили актуальні питання щодо ролі Рахункової палати в економічному відновленні й відбудові держави для відповідного їх відображення у чинних та планованих проєктах, а також – посилення міжнародної співпраці.

«Перед нами зараз постало багато викликів. Не просто великих по обсягу, а й таких, що вимагають термінового вирішення. Ми відповідальні за стійкість країни зараз й за її відновлення у майбутньому. Я говорю про використання усіх можливостей органів влади для цієї мети. Рахункова палата відкрита до співпраці з міжнародними компаніями задля сприяння нашому інституційному розвитку», – зазначила Ольга Піщанська.  

Серед ключових завдань голова інституції виокремила необхідність активізації реформи Рахункової палати, а також підвищення якості аудиторської роботи інституції, посилення нормативної бази, розвиток ІТ-напрямку у роботі палати, повний перехід на міжнародні стандарти проведення та підготовки результатів аудитів.

Зі свого боку виконавчий директор DAI UK Лукман Ахмад зазначив, що компанія зацікавлена у співпраці щодо питань підтримки економіки України та розвитку місцевого самоврядування, кібербезпеки, боротьби з корупцією та підтримки цілісності держави: «Ми плануємо розширювати нашу діяльність у плані підтримки України», – наголосив він.

У підсумку учасники зустрічі домовилися продовжити переговори щодо можливих напрямків співпраці на робочому рівні.

Довідка: DAI спеціалізуються на реалізації міжнародних проєктів технічної допомоги за фінансової підтримки Європейського Союзу, Аґентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ у справах співдружності та розвитку Великої Британії(FCDO). Наразі в Україні DAI реалізує дев’ять проєктів, зокрема щодо економічної підтримки України, реформування її фінансового сектору, підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування тощо, загальним бюджетом понад $704 мільйонів.