Рахункова палата бере участь у глобальній ініціативі INTOSAI щодо оцінки дій урядів у боротьбі зі зміною клімату

13.06.2024 14:22

Фахівці Рахункової палати взяли участь у регіональному технічному семінарі EUROSAI з оцінки дій урядів щодо боротьби з кліматичними змінами – ClimateScanner, що відбувся у м. Прага (Чехія).

ClimateScanner – ініціатива ВОА Бразилії в рамках INTOSAI. Вона передбачає скоординований швидкий огляд та інструменти для оцінки дій урядів щодо боротьби зі зміною клімату за трьома напрямками: управління, державна політика та фінанси. ClimateScanner акумулює та надає цінну інформацію з цих питань для національних урядів, громадян та інших зацікавлених сторін, а також для майбутньої поглибленої роботи над проблемою в національних юрисдикціях самими ВОА. 

Захід у Чехії – один із серії регіональних навчальних семінарів, яка продовжиться  заходами у країнах Азії, Африки та Океанії. 

Від Рахункової палати участь у семінарі взяли: заступник начальника відділу Департаменту контролю (аудиту) у сфері АПК, використання природних ресурсів та охорони навколишнього середовища Сергій Кривошея та головний спеціаліст Департаменту контролю (аудиту) у сфері АПК, використання природних ресурсів та охорони навколишнього середовища Анна Козлова.

Як передбачається Планом роботи Рахункової палати на 2024 рік, отримані знання аудитори застосують при оцінці зусиль Кабінету Міністрів України у боротьбі зі зміною клімату, зокрема, під час проведення національного аудиту в рамках Глобального спільного аудиту заходів з адаптації до змін клімату, що реалізується INTOSAI WGEA та IDI.

Результати ClimateScanner будуть представлені наприкінці 2024 року на 29-й Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC).