Посилення підходів Рахункової палати та розвиток людського потенціалу. Відбулася зустріч з партнерською компанією DAI

29.07.2024 16:29

Нові шляхи та досягнення у співпраці з проєктом EU4ACU, зокрема щодо удосконалення методологій проведення аудитів та подальшого вдосконалення навичок персоналу, розвиток напрямку ІТ-аудиту та аудиту консолідованої фінансової звітності на рівні держави обговорили 29 липня під час робочої зустрічі керівники Рахункової палати та партнерської компанії DAI. Компанія є виконавцем проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів» (EU4ACU).

У зустрічі взяли участь Голова Рахункової палати Ольга Піщанська, т. в.о. Секретаря Рахункової палати – керівника апарату Василь Невідомий, радник Голови Рахункової палати Дмитро Сторожук, Віце-президент DAI Якоб Зейдлер та місцевий координатор проєкту EU4ACU DAI Юлія Юрченко.

 

Голова Рахункової палати Ольга Піщанська наголосила, що попри обмежений людський та матеріальний ресурс, Рахункова палата постійно удосконалює свої підходи. Це особливо важливо з огляду на обсяги міжнародної підтримки, що надається Україні і яка потребує контролю щодо належного використання.

Голова Рахункової палати розповіла партнерам про поточний стан реформування профільного законодавства та про ініціативи Рахункової палати спрямовані на запровадження в Україні обов’язкового формування консолідованої фінансової звітності на рівні уряду та проведення її аудиту Рахунковою палатою.

У відповідь Якоб Зейдлер зазначив, що DAI готова і надалі надавати Рахунковій палаті підтримку, зокрема, шляхом співпраці з висококваліфікованими європейськими фахівцями у важливих для українського ВОА сферах.   

Довідково: Компанія DAI співпрацює із Рахунковою палатою України з 2020 року через проєкт EU4ACU, в межах якого надається комплексна експертна підтримка для забезпечення реформування сфери державного зовнішнього аудиту в Україні шляхом впровадження міжнародних стандартів, а також вживаються заходи для підвищення потенціалу Рахункової палати.