«Нам довелося йти революційним шляхом»: Ольга Піщанська привітала колектив Рахункової палати із 28-річчям інституції

23.10.2024 13:47

22 жовтня у Рахунковій палаті (м. Київ) відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 28 річниці інституції, на яких зібралися понад сотня працівників Рахункової палати, її територіальних управлінь та міжнародні партнери. Привітала колег з річницею і Голова Рахункової палати Ольга Піщанська.

У своїй промові Ольга Піщанська наголосила, що хоча інституція і вважається одним з наймолодших вищих органів аудиту у світі, але історичні передумови для формування державного фінансового контролю в Україні  закладені  щонайменше  з початку ХХ століття. 

«Якщо вищі органи аудиту інших країн з багаторічним стажем роботи мали чимало часу на еволюційний розвиток, то у нас цього часу не було. Нам довелося йти революційним шляхом. Я би дуже хотіла, щоб ви всі пишалися участю у цьому процесі. Адже саме на усвідомленні важливості попередніх здобутків Рахункової палати, їхньої ролі та цінності для усього суспільства ми будуємо новий фундамент подій та досягнень. Вдячна вам за служіння державі у цей складний час», – заявила Ольга Піщанська.

Голова Рахункової палати подякувала кожному працівникові за професіоналізм і закликала не остерігатися змін, а ставати їх частиною. Слова подяки Голова інституції також висловила й міжнародним партнерам.

Присутні на заході вшанувати хвилиною мовчання колег, які загинули на фронті, відстоюючи незалежність України: Юрія Сторожева та Валерія Гулика.

«Наш шлях – це шлях викликів і вдосконалень, але ми маємо пам’ятати, що завдяки нашій роботі, досягненням, стійкості, яка зберігається навіть у війну, у нас  ще попереду багато звершень», – підкреслила Ольга Піщанська.

Під час заходу більше 20 фахівців Рахункової палати були нагороджені відомчими заохочувальними відзнаками за бездоганну та ефективну державну службу та особливі заслуги. Зокрема, почесною грамотою з врученням почесного знака «Рахункова палата» нагороджено т. в. о. Секретаря Рахункової палати – керівника апарату Василя Невідомого. Такі відзнаки отримали також 11 керівників департаментів, відділів і головних спеціалістів інституції, роботу ще 13 працівників відзначили подяками.