Рахункова палата підписала меморандуми про співпрацю з НАНУ та Національною академією внутрішніх справ

29.05.2024 19:11

29 травня Рахункова палата підписала два нових меморандуми про співпрацю: з Національною академією наук України та Національною академією внутрішніх справ.

Меморандум з НАНУ, як наголосив під час церемонії підписання Президент Академії Анатолій Загородній, передбачає можливість здійснення комплексу заходів, спрямованих на консолідацію зусиль фахівців задля розбудови адаптивної економіки.

«Меморандум передбачає співпрацю за низкою важливих для всього українського суспільства напрямків. Зокрема, щодо аудиту ефективності, оцінки резильєнтності, економності використання бюджетних коштів... Я твердо переконаний, що співробітництво з Національною академією, яку представляють передусім наші установи економічного профілю, для Рахункової палати стане плідним та взаємовигідним», – зазначив Анатолій Загородній.

Загалом Академія наук України надаватиме підтримку вищому органу аудиту України в економічній, соціально-демографічній та екологічній сферах.  

Своєю чергою Ольга Піщанська зазначила, що Рахункова палата має на меті поновити  активну взаємодію з науковцями та освітянами, для чого останнім часом було підписано одразу кілька меморандумів про співпрацю.

«Я щиро радію, що ми маємо взаєморозуміння щодо необхідності ширшого застосування науки для розвитку України. Ми всі розуміємо наскільки критично важливим, особливо під час повоєнної відбудови, є використання результатів досліджень українських науковців. Для Рахункової палати напрацювання ваших експертів безумовно стане у нагоді під час проведення наших контрольних заходів. Ця співпраця корисна усім сторонам. Але перш за все - державі», – підсумувала Ольга Піщанська.

29 червня також відбулася церемонія підписання Меморандуму з Національною академією внутрішніх справ.Ректор НАВС, генерал поліції першого рангу Володимир Чернєй висловив сподівання на плідну співпрацю тазапевнив керівництво Рахункової палати у всебічній підтримці. 

Як йдеться у тексті меморандуму з НАВС, співпраця з академією передбачає проведення наукових досліджень з актуальних проблем забезпечення економічної безпеки та вдосконалення аналітичної роботи, підготовку наукових висновків, рецензування навчальних і наукових праць, організацію та проведення спільних наукових заходів  та ін.

Нагадаємо, раніше Рахункова палата підписала Меморандуми про співробітництво також з Інститутом економіки та прогнозування Національної академії наук України, Київською школою економіки (KSE), ICC Ukraine та Державним податковим університетом.